Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се

Форум /

Убавина, стил, здравје /

Исхрана, рецепти, екологија /

Рецепти за брзи јадења

Проја е особено брза и многу корисна. Во врела вода се става во сооднос 1:5од брашното и се меша потоа на тивко, . Додавам претходно сол и маслинов зејтин. По 15 до 20 мин е готово. Користам проја од Алкалоид сѐ друго ми се зафаќа за дното. На крај додавам семки од тиква и сирење. Ги чисти цревата од штетни нафатени наслаги и затоа е благодет.
2021 07 26
Toa e kačamak. Proja se peče
2021 07 26
> AnaviSk: > Toa e kačamak. Proja se peče Јас го знам од баба ми и свекрвата како проја, потечна е како варен гриз, а качамакот се вари и меша и на крај му се додава зејтин или путер. Но проја е и пита со јајца.
2021 07 27
Еве рецепт за качамак https://bigorski.org.mk/magernica/kachamak-manastirski-nachin/
2021 07 27
Eve recept za proja https://www.youtube.com/watch?v=Wa1Qlisevj4
2021 07 27
> AnaJana: > Проја е особено брза и многу корисна. Во врела вода се става во сооднос 1:5од брашното и се меша потоа на тивко, . Додавам претходно сол и маслинов зејтин. По 15 до 20 мин е готово. Користам проја од Алкалоид сѐ друго ми се зафаќа за дното. На крај додавам семки од тиква и сирење. Ги чисти цревата од штетни нафатени наслаги и затоа е благодет. Ova e palenta 😁
2021 07 28
> KAAYAA: > > AnaJana: > > Проја е особено брза и многу корисна. Во врела вода се става во сооднос 1:5од брашното и се меша потоа на тивко, . Додавам претходно сол и маслинов зејтин. По 15 до 20 мин е готово. Користам проја од Алкалоид сѐ друго ми се зафаќа за дното. На крај додавам семки од тиква и сирење. Ги чисти цревата од штетни нафатени наслаги и затоа е благодет. > Ova e palenta 😁 Да и тоа име се користи.
2021 07 28