Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се

Форум /

Информации за корисниците /

Дискусии во врска со користењето на сајтот /

Описи, модерно и демоде, ретро, винтиџ

Многу пати за ова е пишувано но ајде пак. Ново е купено, не користено. Описот 2 до 3 пати носено или неносени, = ново, а се гледа, било да се чевли со одраз на стапалото, било купачи раширени, или капут, јакна перени!!!? Се именуваат како нови. Потоа има сосема погрешно именувани парчиња. Настрана дијалектите и придавките. За блуза се вели кошула и обратно, за џемпер и многу др артикли кардиган, странски зборови. Толку ли не се познава сопствениот јазик?
2022 08 07
Потоа околу демодираните артикли има навистина меѓу нив класика. Но и такви од 70те и 80те а најмлади се тие од 90те.можеби треба секој од нас на профил да има опција да стави во фолдер винтиџ, ретро и некој друг да оцени дали тоа е употребливо. Јас сум добила со дупки, искинати од носење, офарбани, со исечена постава и секакво ѓубре. Од Кочани членка ми прати распаднати чорапи, да, неотворени, за вени, но купени пред 40 години! А ги наплати 2000! Ве молам, размислете да не претерувате со ценење на нешто што многу брзо ќе се распадне или се распаѓа, одлепува...
2022 08 07
Се согласувам потполно со вас и многу добра идеја, до сега админите воспоставија некој ред и има барем некоја селекција врз тоа што све се постира тука, исто така сметам дека мора да се ставаат негативни коментари на таквите членки, така и ние останатите ќе бидеме заштитени и нема да купуваме од нив, "феноменот - не пишувам негативен затоа што ќе добијам и јас негативен" треба да исчезне, (сите барем еднаш сме биле измамени, чест на исклучоци, има членки кои си ја признаваат грешката и се отворени за соработка), а тука треба помош и од админите, ако непотребно е оставен негативен коментар кај некој кој бил измамен истиот да биде избришан од нивниот профил.
2022 09 13
> purplethings22: > Се согласувам потполно со вас и многу добра идеја, до сега админите воспоставија некој ред и има барем некоја селекција врз тоа што све се постира тука, исто така сметам дека мора да се ставаат негативни коментари на таквите членки, така и ние останатите ќе бидеме заштитени и нема да купуваме од нив, "феноменот - не пишувам негативен затоа што ќе добијам и јас негативен" треба да исчезне, (сите барем еднаш сме биле измамени, чест на исклучоци, има членки кои си ја признаваат грешката и се отворени за соработка), а тука треба помош и од админите, ако непотребно е оставен негативен коментар кај некој кој бил измамен истиот да биде избришан од нивниот профил. Pocituvana, ne ste vo tek :) Site negativni komentari sto se "vratka" se otstranuvaat od strana na admin timot. Prijatna vecer :)
2022 09 15
> ModJunior: > > purplethings22: > > Се согласувам потполно со вас и многу добра идеја, до сега админите воспоставија некој ред и има барем некоја селекција врз тоа што све се постира тука, исто така сметам дека мора да се ставаат негативни коментари на таквите членки, така и ние останатите ќе бидеме заштитени и нема да купуваме од нив, "феноменот - не пишувам негативен затоа што ќе добијам и јас негативен" треба да исчезне, (сите барем еднаш сме биле измамени, чест на исклучоци, има членки кои си ја признаваат грешката и се отворени за соработка), а тука треба помош и од админите, ако непотребно е оставен негативен коментар кај некој кој бил измамен истиот да биде избришан од нивниот профил. > Pocituvana, ne ste vo tek :) Site negativni komentari sto se "vratka" se otstranuvaat od strana na admin timot. Prijatna vecer :) Почитувана , супер, така и треба , мило ми е што се залагате за страната да биде во најдобар ред :)
2022 09 16
Сакам еден коментар за терминот уметничка слика што често овде се користи а се поставуваат артикли под категоријата дом. Скоро да не видов вистинска уметничка слика, има аматерски, има репродукции или залепени на плоча и т.н. Уметничка слика е од академски сликар или скулптор, а ако е студент на Академија или аматер може да создаде нешто квалитетно но сепак далеку е од раните дела на Пикасо и слично. Затоа ако незнаете што е тоа што сте го добиле како поклон за свадба или стан, пишете слика или за керамика и порцелански ситни фигури само од кој материјал се, бидејќи ги доведувате во заблуда оние што би купиле уметност. Иако сите знаеме дека оригинална брендирана облека исто како и оригинал слика од познат автор нема за 1000, 2000 денари. Веќе бар 2 децении се продаваат репродукции на хартија од познати икони залепени на дрвена плоча, и тоа се промовира и од МПЦ и од сите православни цркви, но не е уметничка икона. Истото е со овие репродукции врз платно или некаква површина, тоа се фотографии од уметнички дела. Или репродукции. А квази или шунд уметничките дела работени со бои на платно или дрво почнаа и овде да се појавуваат. Можеби нема спас но да си кажам..
2022 09 19