Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се
Дома Често поставувани прашања Мој профил Како се пресметува рејтингот на НАЈДОБРИТЕ членови?

Како се пресметува рејтингот на НАЈДОБРИТЕ членови?

Најдобрите 50 членови се наведени според нивниот рејтинг. Формулата за одредување на рејтингот е бројот на позитивни коментари што членот ги поседува (најважен фактор), продадените артикли (само оние што се обележани како продадени), како и коментарите што членот ги оставил за другите членови, што ја покажуваат неговата активност во нашата заедница. Рејтингот се пресметува на дневно ниво и стрелката ја покажува промената на рејтингот на одреден член во текот на денот. Имајте во предвид дека членовите што имагинарно и лажно ќе си ги зголемуваат евалуациите преку лажни профили и коментари ќе бидат казните и блокирани без предходно предупредување.