Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се
Дома Често поставувани прашања Продажба Имам проблем при прикачување слики од мојот артикл. Помош?

Имам проблем при прикачување слики од мојот артикл. Помош?

Доколку имате проблеми при прикачување слики од Вашиот артикл, еве неколку работи кои треба да ги имате на ум: Вашата слика треба да биде најмалку 570 пиксели широка, а да не биде поголема од 1000 пиксели. Голем дел од дигиталните апарати прават многу големи фотографии. Не заборавајте да ги намалите Вашите фотографии пред да се обидете да ги прикачите. Вашите фотографии не смеат да бидат фајлови поголеми од 10МВ. Што поголем е фајлот, толку е поверојатно дека прикачувањето ќе оди бавно или ќе биде неуспешно. Идеална големина за Вашата слика би била 1-2МВ Осигурајте се дека фајлот е правилно именуван .jpg/ .gif/ .png. Ова се единствените типови на слики коишто нашата страница ги поддржува. Анимирани .gif фајлови не се прифатени. Вашата слика треба да биде RGB. Осигурајте се дека Вашиот „Firewall“ не ги блокира сликите коишто сакате да ги прикачите. Ова би можел да е случај доколку прикачувате слики од Вашето работно место, бидејќи компаниите често користат „Firewall“ како мерка на претпазливост.