Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се
Дома Често поставувани прашања Безбедност на сајтот Како да пазарам безбедно додека префрлам пари на контото на членот што го нуди артиклот којшто ми се допаѓа?

Како да пазарам безбедно додека префрлам пари на контото на членот што го нуди артиклот којшто ми се допаѓа?

- Осигурајте се дека членот од којшто планирате да купите нешто делува безбедно и доверливо. Прегледајте ги коментарите од другите членови коишто веќе направиле зделки со истиот. - Обрнете внимание на профилните слики. Доколку видите „!“ во аголот значи дека овој член сеуште не ја потврдил својата e-mail адреса, а сите ние би сакале да комуницираме со вистинска личност, зар не? ☺ - Прегледајте ги другите артикли што ги нуди. Дали изгледаат како да припаѓаат на истиот продавач? - Користете комуникација преку интернет страницата и не прифаќајте договори преку други средства како Skype, e-mail, Facebook или мобилен телефон. Само пораките од оваа страница ќе бидат земени в предвид од страна на администраторите доколку дојде до некаков проблем. - За крај, доколку префрлате пари директно на сметка, на полето „Цел на дознака“ внесете ги деталите за артиклот којшто го купувате. Осигурајте се дека членот Ви ги дава личните податоци, а не на роднини или пријатели.