Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се
Дома Често поставувани прашања Различни опции на сајтот Кои се правилата за користење на форумот?

Кои се правилата за користење на форумот?

Форумот е место на кое можеме да ги споделуваме и дискутираме нашите идеи, мисли и новости. Токму затоа, истите правила што важат за целиот сајт и за реалниот живот, важат и на форумот - треба да се почитуваме едни со други, да ги почитуваме туѓите мислења, да комуницираме пријателски и да не користиме навредливи зборови. Доколку ви се допадне некоја тема, притиснете на зелените стрелки во близина на текстот во десниот ќош од темата и така ќе го зголемите рејтингот на темата. Секој од нас има можност да креира теми на форумот коишто ги смета за интересни и релевантни и може да ги кани останатите членови да учествуваат во дискусијата. Веднаш до профилната слика на членот може да се види број кој кажува колку пораки членот има напишано во одредена тема. Темите и одговорите се модерирани и може да бидат избришани поради некоја од следниве причини: темата или пораката има очигледна намера да промовира, содржи реклама или покана до членовите да посетат одреден профил или артикл; темата не покренува никаква дискусија, ниту ги повикува останатите членови да дискутираат во врска со неа; истата тема веќе постои. Пред да создадете тема, ве молиме да ги разгледате дали иста таква била создадена од друг член. Доколку случајот е таков, вклучете се во веќе постоечката дискусија; насловот е напишан целосно со големи букви; Ве молиме почитувајте ги вашите читатели и пишувајте убаво; членот користи навредливи зборови темата е вметната во погрешна категорија Членовите кои ќе одлучат да ги игнорираат овие правила и да го загадуваат форумот со постојани рекламирања, со поставување теми во погрешни категории или со пишување пораки во погрешни теми, ќе бидат блокирани од форумот без предупредување.