Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се
Дома Често поставувани прашања Продажба Зошто мојата реклама е избришана?

Зошто мојата реклама е избришана?

Постојат повеќе причини зошто администраторите на страницата избришале нечија реклама: - Доколку сликите коишто го презентираат вашиот артикл се „позајмени“ од интернет и искористени како прва или единствена фотографија за истиот. Смеете да користите слики од интернет само како додатотни слики од редните броеви 2 до 5. Во секој случај, првата слика мора да го прикажува вистинскиот артикл што ви припаѓа вам. - Доколку сликите од Вашиот артикл не се јасни и останатите членови не можат да го видат квалитетот, бојата или материјалите на истиот. До ова може да дојде ако сликате со мобилен телефон чија камера има многу ниска резолуција, ако фокусот на апаратот не е во ред и сл. - Доколку артиклот е во лоша состојба, валкан и сл. - Доколку на една реклама има повеќе работи што не се продаваат како комплет. - Доколку артиклите се вметнати во погрешна категорија од каталогот или не припаѓаат на ниедна од понудените категории. На пример книги, електронски направи и сл. - Доколку останатите членови забележат дека артиклите коишто ги продавате не Ви припаѓаат вам, туку сте ги „позајмиле“ сликите од други членови или други интернет страници, и Ве пријават. Ако го правите тоа администраторите ќе Ве блокираат. - Доколку артиклите коишто ги продавате на страницата се продаваат како дел од постоечки бизнис и ако ја користите страницата како средство за рекламирање на бизнисот. - Доколку ја користите страницата да продавате нови и некористени артикли во различни големини, бои или артикли порачани од други интернет страници - Доколку артиклот се наоѓа во погрешна категорија. Оваа листа може да биде продолжена. Администраторите имаат право да го избришат секој артикл којшто не е соодветен за оваа интернет страница.