Профил Подесувања Репутација Разговори Омилени Одјави се

Форум /

Слободно време и хоби /

Филмови, книги, музика /

Продажба на книги, македонски и англиски

![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/418f763b92a696258f2c6794f2badac0.jpg) 1. Fully functioning human, almost - Melanie Murphy 150 ден Growing up in an online age, becoming an internet sensation with half a Million followers on her YouTube channel, Irish girl Melanie Murphy’s journey has been far from ordinary. Here, in her first book, she shares the ups and downs of her life. From dealing with online bullying, to living with anxiety and eating disorders, to coping with acne and coming to terms with her sexuality, Melanie shows us how through difficult times we can learn the most about ourselves And that, by learning to value and love ourselves, we can overcome whatever life throws at us. ![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/830402aa96965d3dfeab372eba09390c.jpg) 2. Предностите на еден молец - Стивен Чбоски 100 ден. Стоејќи на работ на животот, оваа книга нуди уникатна перспектива. Но доаѓа време да се види како изгледа животот на танцовиот подиум. Ова е приказна за растењето во периодот на средношколските денови, многу поинтимна од обичен дневник. Писмата на Чарли се единствени, смешни и поразувачки. Можеби не знаеме каде живее. Ние можеби не знаеме кому тој пишува. Се што спознаваме е светот кој го споделува со нас. Ова е свет на првите состаноци семејните драми и новите пријатели. Ова е светот на сексот, дрогите и на Роки Хорор шоуто, каде што се што ти е потребно е една совршена песна на едно совршено возење низ градот со пријателите за да се почувствуваш бесконечно.
пред 16 дена, 14:47
![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/e800266a0ca375660570ceb7dc8683ed.jpg) ![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/fee29fa786c4702441d22da3b75c2812.jpg) 3. Twelve stories about human rights - A package for peace education. 150 ден 12 Stories about human rights is an educational package providing tools to help understand human rights and create reflection and inspire change on human rights issues. Its articles and experiential learning activities are accompanied by a collection of videos telling real-life stories of people who have been at the front lines of preserving human rights globally and locally - ordinary people creating extraordinary change for human rights. Perfect collection for educators and people who want to make progress on human rights.
пред 16 дена, 14:59
![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/b1a5ce39abb087999f64830debd781f6.jpg) 4. Зборигами - Зорица Петкоска - 80 ден. (Скроз нова) Збирка од поеми напишана во форма на знаците од јапонскиот јазик. Зорица Петкоска беше професор на Филилошкиот факултет Блаже Конески - Скопје. Многу интересен и уникатен начин на читање поеми а воедно ќе поднаучите и како да пишувате јапонски. ![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/8ce537ea829ebf62c3b9f0d10f61e213.jpg) 5. Highland Fling - Katie Fforde - 150 ден When Virtual Assistant Jenny Porter’s boyfriend accuses her of being impulsive, soft-hearted and unbusinesslike, dashing off to Scotland to sort out a failing mill for one of her clients may not be the best way of proving him wrong. And promising to help run a mobile burger bar before she’s even found her feet doesn’t help the matters. When she finds herself determined to save the mill - whatever her client’s wishes - it seems that Henry’s accusations may have contained more than a grain of truth. So when Jenny’s awkward encounters with the abrasive but disconcertingly attractive Ross Grant develop into something more complicated 0 just as Henry arrives in Scotland to reclaim her - it’s time for Jenny to make some decisions. Should she do the sensible thing and follow Henry back to London? Or is her Highland adventure ore than just a fling?...
пред 16 дена, 15:02
![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/ecf0a3789438045319b9189323dbf2b0.jpg) 6. Мемоарите на една гејша - Артур Голден. 100 ден. Делумно историски роман, делумно бајка, делумно романса, ова не е само роман полн со добродушни портрети на жени, туку и вешто набљудувана слика на еден необичен, и во голема мера, исчезнат свет. Во ист миг ни се откриваат сјајот и бедата на еден далечен свет, темелите врз кои е изграден, сфаќањата и вредностите на една култура. Во тој утврден систем, се одвива една индивидуална судбина, животот на едно човечко суштество чии желби, радости и таги, забранета љубов и страдање се борат со санкциите и ограничувањата; и во таа неизвесна битка, гејшата Сајури настојува да го осмисли сопственото постоење, да ја достигне сопствената среќа. Толку далечна, а сепак толку блиска и дофатлива приказна.
пред 16 дена, 15:14
![](http://img2.mojagarderoba.mk/mk/images/message/b2ba75ae9e5aee563808636b5741fabb.jpg) 7. Парада на марионетките - Евгениј Хоуп. - 100 ден. Малата книжарница Прустов прашалник во снежната Москва, случајно или не, ќе им ги вкрсти животните патишта на дваесет и петгодишната Хелен Игнатова, филолог и верен сопатник на самотијата, и случајниот минувач Стивен ван Дазбург, убиец и колекционер на марионетки. По првото и единствено видување, нивните животни приказни добиваат форма на деструктивно патешествие низ опсесијата, стравовите, потиснатата болка од минатото и можното ветување за спас во иднина. Што се случува кога се вкрстуваат патиштата само за повторно да се раздвојат? Кога тргнуваш да се пронајдеш себеси, а се што наоѓаш се остатоци, кога бегаш, а, всушност, стоиш во место, кога се менуваш, а ништо не е сменето? Колку и да бегаш, не можеп да избегаш од себеси.
пред 16 дена, 15:20